logo vierkant terra rood bg gr-groter.jp

Verschil verkoopstylist en interieurstylist

Als ik aan mensen uitleg wat voor werk ik doe, krijg ik weleens de vraag wat nu het verschil tussen een verkoopstylist en een interieurstylist/ontwerper is. Voor de verkoop ga je het huis toch ook anders inrichten/stylen? Ja dat klopt, maar de doelgroep is anders, en dus ga ik ook anders te werk.

Verkoopstyling (ook wel vastgoedstyling genoemd) wordt toegepast als het huis in de verkoop gaat. Ik kijk ik naar het huis, de plek waar het staat en wat de doelgroep is. Hier speel ik op in. Het doel is om het huis zo in te richten, sfeer te geven en te stylen dat het zoveel mogelijk mensen zal aanspreken. Dit met zoveel mogelijk eigen meubels. En omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, doe ik dit in een neutrale sfeer. Op een ‘blanco canvas’ kun je makkelijker zien en bepalen wat je met de ruimte kunt doen dan als het al ‘ingekleurd’ is. Toekomstige kopers willen zo min mogelijk aan een woning hoeven doen, en door het neutraal te laten, kunnen ze er zo in. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk de ruimte en mogelijkheden van de kamers te laten zien en persoonlijke spullen (foto’s, badkameraccessoires etc.) uit het zicht te laten. Hierdoor lopen potentiële kopers prettiger door het huis en zien ze zichzelf makkelijker in het huis wonen. Verkoopstyling wordt in een dag gedaan.

Bij interieurstyling / interieurontwerp werkt het andersom. Dan ga ik het huis juist inrichten naar de smaak van de huidige bewoners. Het is belangrijk dat ze zich prettig voelen in hun eigen huis. Als ze na een dag thuiskomen, willen ze ontspannen en dat het ook echt als thuis voelt, met hun eigen -persoonlijke- spullen om zich heen. Smaak en stijl kunnen veranderen met de tijd. Door de basis van het interieur een tijdloos karakter te geven, kun je zelf de rest inkleuren met accessoires. Deze zijn makkelijker te vervangen dan bij voorbeeld een bank. Interieurstyling / interieurontwerp is een langer lopend project.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey