logo vierkant terra rood bg gr-groter.jp

Binnenkijken in Bilthoven

Ik kwam foto’s tegen van een villa in Bilthoven-Noord met de vermelding dat deze te koop staat. Ik herinner me deze villa nog meer dan goed; een paar jaar geleden heeft hier een reportage over in Eigen Huis & Interieur gestaan. De villa is onder architectuur gebouwd. Over het exterieur en het interieur is goed nagedacht zodat binnen en buiten in elkaar overlopen en het huis een wat speels karakter heeft. Dit komt mede door de natuurstenen vloer die onder het hele huis doorloopt en aan de voor- en achterkant uitsteekt.

De achtergevel. Van links naar rechts de woonkamer en het overdekte terras, de eetkamer en werkkamer. Boven zijn de ouderslaapkamer met balkon en de enige slaapkamer zonder balkon.

De entree. De voordeur ligt iets naar achter verscholen.

De zitkamer. Meubels van Linteloo en salontafel van Roderick Vos. In de wandbrede kast een openhaard en verborgen TV.

De eetkamer. Tafel Duna van Moooi, eromheen Plastic Armchairs van Eames. Lamp Discoco van Marset. Het wollen wandkleed is op maat gemaakt door Geni-us. Op de vloer Spaans natuursteen.

De achterwand in de keuken is bekleed met blauwstaal. Keuken van Bulthaup. De wand met ovens en koelkast vormt de scheidingswand met de woonkamer.

Het trappenhuis naar de eerste verdieping.

De badkamer met o.a. een inloopdouche met 2 douches. Wand met mozaïek van Bisazza.

De ouderslaapkamer. Het behang Saga Silk van Vescom. Rechts een witte Barcelona chair van Ludwig Mies van der Rohe.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey