logo vierkant terra rood bg gr-groter.jp

Airplant / Tillandsia

April 13, 2015

Planten horen in een interieur vind ik; ze maken het af, geven sfeer én zijn gezond. Ik verwerk ze ook altijd in de interieurplannen die ik maak. Behalve de cactus en vetplantjes die momenteel een trend zijn, zie je nu ook de airplant, oftewel de Tillandsia, op verschillende manieren in het interieur verschijnen.

 

Deze plant telt meer dan 400 soorten en komt officieel uit Midden- en Zuid-Amerika. De meeste airplants hebben nauwelijks wortels en groeien van oorsprong tegen bomen of rotsen. Ze zijn makkelijk in onderhoud en groeien heel langzaam. Ze hebben vrij weinig water nodig; ze halen vochtigheid uit de lucht. Omdat ze niet in een pot aarde hoeven, kun je ze op vele leuke manieren een plek in je interieur geven. Tillandsia's moeten wel ergens aan vast zitten, omdat ze in het wild zich ook ergens aan vasthechten. Meestal lijmt men ze met een niet-giftige, niet in water oplosbare siliconengel vast aan een mooi stuk hout of een steen. In principe kunnen ze aan elk oppervlak worden bevestigd.

 

Laat je inspireren door dit leuke plantje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

vtwonen&design beurs 2019

October 4, 2019

1/3
Please reload

Recent Posts

May 29, 2019

April 3, 2019

September 4, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags