logo vierkant terra rood bg gr-groter.jp

Houten vloer

Je wilt een houten vloer in je (nieuwe) woning laten leggen, maar help, er is zoveel keus!

Een vloer is heel bepalend voor de uitstraling van je woning. Behalve dat er veel keuze is in houtsoort en kleur, heb je ook nog verschillende soorten afwerking, breedte en lengte van de planken en niet te vergeten het leg patroon. Vloerverwarming is geen probleem, want dat kan ook onder een houten vloer, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken. Wat past bij jou en bij je inrichting?

De rechte plank zie je het meest, variërend in breedte en lengte. Maar is meer keuze. Je kunt ook kiezen voor vloerdelen die niet recht zijn maar de natuurlijke kromming van de boom volgen. Met een speciaal ontwikkeld computersysteem wordt razendsnel een ‘puzzel’ gemaakt om deze vloer te leggen.

Houten vloer met natuurlijke kromming van Bolefloor

Houten vloer met natuurlijke kromming

Bij een visgraatmotief of Hongaarse punt denk je misschien meteen aan een klassieke woning. Tegenwoordig zie je dit vaak ook in een moderne inrichting en nieuwbouwwoningen. Het geeft juist een mooi effect om een moderne inrichting te combineren met deze legwijze.

Houten vloer in visgraat motief

Visgraat vloer

Houten vloer in Hongaarse punt

Hongaarse punt

Geometrische patronen zie je ook meer en geven een opvallend effect.

houten vloer geometrisch patroon

Heb je veel houten meubels? Probeer dan contrast in kleur te maken, door te kiezen voor een andere houtkleur. Contrast kun je ook krijgen door patronen. Een houten eettafel waarbij de houtnerf in de lengte ligt staat anders op een vloer met bijv. een visgraatmotief dan op een rechte planken vloer. Bij een houten vloer heb je vaak ‘hout op hout’. Als je kiest voor een houten tafel met een metalen onderstel (dit kan vaak in meerdere kleuren), is dit effect al minder. Hetzelfde geldt voor houten meubels op metalen pootjes. Of schilder de houten poten in een andere kleur. Een andere optie voor als je een mooie houten eettafel hebt en deze niet wilt vervangen, is een groot kleed onder de eethoek leggen. Zorg er dan voor dat deze ruim is en je de stoel kunt schuiven zonder dat het kleed mee schuift.

Wil je advies? Neem contact met me op, ik help je graag!

Foto credits: foto 1 en 2: Bolefloors, 3: Avancefloors, 4: onbekend, 5: xsurface, 6: onbekend, 7: C-Style Concepts

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey